Astra Divina Blog

Okusi i mirisi sela – Otkrijte i vi Hrib

Okusi i mirisi sela
Zavirite u naš najpoznatiji doživljajni program. Dozvolite da vas obgrle okusi i mirisi sela.

Protekli vikend predstavili smo doživljajni program Otkrij Hrib koji je oduševio sve posjetitelje. Ako i vi želite da vas obgrle okusi i mirisi sela, prijavite se na naš program Otkrij Hrib, a dostupni datumi tijekom lipnja su: 3., 12. i 26.

Krenuli smo prema župi Sv. Leonarda Opata – Hrib, no već pri samom početku ugledali smo košute i jelene u gateru pa smo se zaustavili da se s njima podružimo. Vlasnica nam je ponudila nešto pokošene trave da ih primamimo bliže. Počeli su se vaditi mobiteli i fotoaparati, zbirka dojmova se već počela puniti.

Okusi i mirisi sela

USUSRET ŽIVOTINJSKIM PRIJATELJIMA

Bura je raščistila pogled pa se planinski lanac na kojem su se poredali Risnjak, Snježnik i Guslica vidio kao na dlanu. S druge strane su nam ponosno pozirali stjenoviti obronci Borovške gore u Sloveniji. Jedan brežuljak je posebno privlačio pozornost u bistrom i sunčanom jutru – svetište Majke Božje Karmelske, poznatija pod nazivom Sveta Gora.

Okusi i mirisi sela

Kad smo pogledom na 360° potvrdili gdje smo, krenuli smo ususret novim životinjskim prijateljima na farmi OPG Cunar. Dobrodošlicu su nam pružile dvije krave i bik. Posvjedočili smo mužnji koza čije smo mlijeko kasnije imali prilike degustirati. Svježe da svježije ne može! Uslijedilo je druženje, bolje reći maženje s cijelim stadom koza. Kakav nalet hormona sreće! Maženje se nastavilo i pri susretu s nedavno izleglim pačićem, a naravno da smo morali zaviriti i u kokošinjac.

OKUSI I MIRISI SELA: ZBIRKA DOŽIVLJAJA

Na sljedećoj postaji upoznali smo se ljekovitim i samoniklim jestivim biljem. Uživali smo u okusima i mirisima njihovih pripravaka. U njima je prožeta cijela esencija sela. Putem kroz šumu, koračali smo putevima divljači. Među brojnim tragovima, naišli smo na veliki otisak papaka. Mora da je ispred nas prošao pravi kapitalac.

Okusi i mirisi sela

Na cilju nas je dočekao vlasnik izletišta OPG Stipko s domaćim pićem dobrodošlice i punom trpezom. Naglo smo ogladnjeli! No, prije finalnog opuštanja, razbudio nas je pompozan dolazak konja koji su dotrčali iz šume. Doživljaja zaista nije nedostajalo!

Više o svim programima tijekom lipnja, pronađite ovdje.

Podijeli:

Share on facebook
Facebook