Impresum i uvjeti korištenja

Impresum mrežne stranice

 • Astra Divina, obrt za intelektualne usluge, vl. Marta Blažević
 • Šafari 1, Hrib, 51304 Gerovo
 • OIB:36381574183
 • IBAN: HR9223400091160626174
 • kod PBZ d.d.,
 • SWIFT/BIC: PBZGHR2X
 • PRIVREDNA BANKA ZAGREB d. d., Radnička cesta 50, 10000 Zagreb
Astra Divina

Uvjeti korištenja internetske stranice (dalje u tekstu: „Uvjeti korištenja“)

Opće odredbe

Mrežna stranica www.astra-divina.com je vlasništvo obrta za intelektualne usluge Astra Divina, vl. Marta Blažević, Gerovo, Čabar (u daljnjem tekstu „AD“).

Mrežna stranica www.astra-divina.com je stranica o edukativnim programima u prirodi koji se provode za različite zainteresirane skupine (obrazovne ustanove, tvrtke, individualci), a koje omogućuju korisnicima da se informiraju o dostupnim programima, projektima i događajima u organizaciji AD-e.

Mrežna stranica www.astra-divina.com nije WEB trgovina. Svi materijali koji se nalaze na www.astra-divina.com mrežnoj stranici ekskluzivno su intelektualno vlasništvo te se mogu koristiti isključivo uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja žiga i/ili industrijskog dizajna.

Uvjetima korištenja se propisuju uvjeti i pravila za krajnje korisnike i odnose se na korištenje mrežne stranice www.astra-divina.com.

Korištenjem mrežne stranice, krajnji korisnici prihvaćaju Uvjete korištenja te pristaju na korištenje mrežne stranice u skladu s Uvjetima korištenja.

Namjena ove mrežne stranice nije pružanje savjeta, a informacije pružene na ovoj stranici služe samo kao opće informacije i ne tvrdimo da su sveobuhvatne. Posjetitelji ove stranice moraju se suzdržati od bilo kakvih postupanja temeljenih na informacijama s ove mrežne stranice. Ne preuzimamo odgovornost glede poduzetih ili propuštenih radnji utemeljenih na bilo kojem sadržaju ove mrežne stranice.

U određenim situacijama, pristup mrežnoj stranici može biti nedostupan zbog radova i održavanja mrežne stranice ili zbog uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole AD-e, a koje će AD nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

Korisnik može svoje upite i komentare poslati e-mailom, a AD će poslati pisani odgovor poštom ili e-poštom astra.divina@yahoo.com u zakonskom roku.

Opći uvjeti korištenja

Korištenjem sadržaja mrežne stranice www.astra-divina.com korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz tog korištenja te prihvaća koristiti sadržaj mrežne stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Sve informacije dostupne na ovoj mrežnoj stranici, isključivo su informativnog karaktera i za osobnu upotrebu.

Korištenjem mrežne stranice www.astra-divina.com prihvaćate i podvrgavate se hrvatskom materijalnom pravu kao isključivo mjerodavnim za tumačenje, primjenu i pravne učinke svih dopuštenja, isključenja i uvjeta upotrebe ove mrežne stranice. Sudovi Republike Hrvatske isključivo su nadležni za sve zahtjeve i sporove koji nastanu kao rezultat upotrebe predmetne mrežne stranice ili u vezi s njom.

Podaci o edukativnim programima, projektima i događajima AD-e, te bilo koje druge objavljene informacije na mrežnoj stranici www.astra-divina.com smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog objavljivanja, međutim, AD i mrežna stranica www.astra-divina.com ne jamče za točnost, istinitost ili pouzdanost bilo kojeg od podataka pohranjenih na ovoj internetskoj stranici.

Korištenje ove mrežne stranice i prijava na naše edukativne programe dopušteno je samo od strane osoba koje su navršile 18 godina.

Zaštita autorskih prava

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na mrežnoj stranici www.astra-divina.com mogu se koristiti samo za osobne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Korištenjem mrežne stranice www.astra-divina.com pristajete na zabranu reprodukcije, umnožavanja ili distribucije dizajna ili podloge mrežne stranice www.astra-divina.com, pojedinačnih elemenata mrežne stranice, dizajna logotipa, bez izričitog pisanog odobrenja AD-e.

Zabranjeno je javno prikazivanje, objavljivanje, prenošenje, mijenjanje, reproduciranje, sudjelovanje u prijenosu ili prodaji, distribucija, izrada kopija, otpremanje te svaka druga vrsta uporabe sadržaja mrežne stranice www.astra-divina.com, bez izričitog prethodnog pisanog dopuštenja AD-e i/ili drugih vlasnika autorskih prava.

Ako je takvo dopuštenje dano, nije dopušteno brisati ili mijenjati postojeće podatke koji se odnose na autorsko pravo i/ili na trgovački znak. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela sadržaja objavljenih na mrežnoj stranici www.astra-divina.com bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava AD-e, te AD izričito pridržava pravo da takvo korištenje naplati po svojoj slobodnoj procjeni, kao da i sudskim putem i bez bilo kakvog upozorenja potraži zaštitu svojih prava i naknadu štete.

Ne ograničavajući se na prethodno navedeno, svatko tko vjeruje da mu je na mrežnoj stranici www.astra-divina.com njegovo zaštićeno pravo kopirano ili upotrijebljeno na drugi način koji povrijeđuje dotično zaštićeno pravo, dužan je AD-i dostaviti opis autorskog djela za koje tvrdi da je povrijeđeno, bilo kakav valjan dokaz da ima pravo raspolagati autorskim djelom, bilo kao njegov autor ili opunomoćenik autora, opis lokacije na mrežnoj stranici www.astra-divina.com gdje se nalazi dotično autorsko djelo, te kontakt podatke. AD će u najkraćem mogućem roku poduzeti sve odgovarajuće i moguće korake kako bi se obustavilo ili spriječilo daljnje kršenje navedenih autorskih prava.

Zaštita osobnih podataka (GDPR)

AD putem mrežne stranice www.astra-divina.com može prikupljati osobne podatke mrežne stranice samo ako iste korisnik dobrovoljno dostavi AD-i ili podatke ostavi putem mrežne stranice www.astra-divina.com. AD se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost korisnika mrežne stranice www.astra-divina.com.

Razlog obrade i prikupljanja podataka

AD će navedene podatke koristiti isključivo u svrhu što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja svih usluga mrežne stranice www.astra-divina.com na zadovoljstvo korisnika. Također, putem mrežne stranice www.astra-divina.com moguće je izvršititi prijave za sudjelovanje na edukativne programe prilikom čega se daju osobni podaci zainteresiranog korisnika.

• Prijava za sudjelovanju na edukativni program koji Vas zanima.

Podaci koji se prikupljaju

Putem mrežne stranice prikuplja se:

 1. Ime prijavitelja
 2. Broj sudionika
 3. Adresa e-pošte prijavitelja

 

Prilikom prijave na edukativne programe:

 1. Starost polaznika ukoliko se radi o malodobnim polaznicima
 2. Podaci o prebivalištu prijavitelja
 3. OIB prijavitelja

 

Adresa elektronske pošte koju korisnik upiše na formular na stranici www.astra-divina.com neće se prosljeđivati trećim osobama, niti će se koristiti za slanje neželjene pošte (spam). Korisnik je suglasan te daje AD-i izričito pravo na slanje obavijesti vezanih uz novosti o uslugama na spomenutu adresu elektronske pošte.

AD se obvezuje da navedene podatke neće učiniti dostupnim bilo kojoj trećoj strani bez izričitog pristanka korisnika, osim u slučaju kada je to nužno kako bi AD ispunila zakonske obveze ili obveze koje pred nju stave ovlaštena tijela, kako bi postupila u skladu s Općim uvjetima korištenja ili zaštitila svoja prava ili kako bi zaštitila sigurnost i prava javnosti ili drugih korisnika, a koja bi mogla biti povrijeđena ili narušena.

AD zadržava pravo proslijediti osobne podatke eventualnom pravnom slijedniku ili pravnoj osobi na koju bi prenijela sva svoja prava i obveze.

Ugrađeni sadržaji s drugih stranica

Članci na ovoj mrežnoj stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih mrežnih stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu mrežnu stranicu.

Te mrežne stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na mrežnoj stranici.

Analitike i kolačići

U svrhu unapređenja korištenja usluga na našoj stranici, moguće je korištenje tehnologije kolačići. Kolačić je mala tekstna datoteka koju mrežna stranica pohranjuje na vaš internetski preglednik. Kolačići su neophodni za uredno funkcioniranje određenih usluga i koriste ih gotovo sve mrežne stranice.

S obzirom na to da pamte vaše preferencije i prikupljaju informacije o korištenju mrežne stranice (statistiku), kolačići pridonose sigurnosti i brzini vaše interakcije s mrežnom stranicom i omogućuju da stranicu možemo prilagoditi potrebama korisnika. Uslugu upotrebe kolačića možete odbiti tako da podesite odgovarajuće upute na vašem pregledniku. Ipak, imajte na umu da ukoliko ne pristajete na uslugu kolačića možete biti uskraćeni za potpunu i funkcionalnu upotrebu ove mrežne stranice.

Naša mrežna stranica može sadržavati poveznice na druge mrežne stranice. Imajte na umu da mi nismo odgovorni za uvjete o privatnosti na drugim mrežnim stranicama. Kada s naše stranice odlazite na drugu mrežnu stranicu, budite oprezni i pročitajte njihove uvjete o privatnosti.

Naša mrežna stranica koristi uslugu Google Analytics, alat za praćenje i analizu prometa web stranica prema Google-ovim serverima u SAD-u. Google Analytics ne identificira individualne korisnike, niti vaše i bilo koje druge podatke dovodi u vezu IP adresama koje se nalaze na Google platformi. Izvještaje koje dobivamo putem alata Google Analytics koristimo isključivo u svrhu razumijevanja i praćenja mrežnog prometa i optimizacije rada mrežne stranice.

Ipak, s ciljem dodatne zaštite vaše privatnosti, osigurali smo da vaša IP adresa ostane anonimna na način da ju Google platforma ne arhivira.

Kolačiće koje prikuplja Google Analytics zadržavaju se 26 mjeseci.

Korištenjem ove mrežne stranice dajete Google-u pristanak na korištenje vaših podataka prema uvjetima koje propisuje Google, opisane na njihovoj stranici: Google’s Privacy Policy i u svrhu gore navedenih razloga.

Možete isključiti Google Analytics na način da odbijete kolačiće, onemogućite JavaScript ili slijedite upute na stranici: use the opt-out service provided by Google.

Privola

Korisnik prilikom slanja prijave za edukativni program/opći upit, izričito izjavljuje da je AD-u dobrovoljno stavio/la na raspolaganje svoje osobne podatke te izričito daje privolu da se istima koristi u skladu sa zakonom i ovim Općim uvjetima korištenja.

Pravo na opoziv Privole

Isto tako, klijent ima pravo povući privolu i izmijeniti dane osobne podatke, a isto mu je omogućeno na dnu svake elektronske pošte klikom na link Odjava, direktno na adresu e-pošte astra.divina@yahoo.com.

Odgovornost korisnika

Korištenjem mrežne stranice www.astra-divina.com preuzimate odgovornost za podatke koje dajete. Strogo je zabranjena zlouporaba tuđeg identiteta na bilo koji način, lažno predstavljanje koje bi moglo dovesti do povrede bilo kojeg prava treće osobe.

Molimo vas da vodite računa o tome da slanje privatnih poruka putem elektronske pošte na Internetu može biti nesigurno i podložno neovlaštenom pristupu trećih osoba ili pogrešnoj dostavi. Svaka poruka zaprimljena putem elektronske pošte smatrat će se nepovjerljivom, te AD i mrežna stranica www.astra-divina.com ne odgovaraju za sigurnost i privatnost takvih poruka.

SSL certifikat i sigurnost protoka informacija

AD poduzima sve razumne mjere za zaštitu korisničkih podataka pohranjenih u njenim bazama i na putu do njenih baza, a najvažnija je instaliranje SSL protokola (https://). Izvan svega navedenog, AD i mrežna stranica www.astra-divina.com ne mogu garantirati sigurnost korisničkih podataka, a koja bi mogla biti ugrožena uslijed neovlaštenog pristupa ili uporabe od strane trećih, problema sa sustavom i/ili sličnih faktora koji bi u bilo koje vrijeme mogli ugroziti sigurnost korisničkih podataka, a na koje AD ne može utjecati.

Odricanje od odgovornosti

Mrežna stranica www.astra-divina.com sadrži dokumente, podatke, informacije kao i veze do drugih Internet sjedišta kreiranih od strane trećih osoba koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. AD i mrežna stranica www.astra-divina.com nemaju nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim Internet sjedištima, te ne odgovaraju za sadržaj istih. Ovo se osobito odnosi na točnost, potpunost i dostupnost sadržaja na Internet sjedištima koji su kreirani od strane trećih osoba.

AD i mrežna stranica www.astra-divina.com, do maksimalne zakonom dopuštene mjere, izuzimaju se od bilo kakve odgovornosti i ne odgovaraju za štetu koja na bilo koji način može nastati korištenjem mrežne stranice www.astra-divina.com ili je na bilo koji način uz to vezana, za bilo koje radnje korisnika do kojih dođe uporabom ili zlouporabom sadržaja mrežne stranice www.astra-divina.com te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja mrežne stranice www.astra-divina.com.

AD i mrežna stranica www.astra-divina.com ne mogu snositi nikakvu odgovornost zbog bilo kojeg sadržaja prikazanog na Internet sjedištima trećih osoba na koje može dopustiti povremen pristup. Bilo koji takav pristup ne može se tumačiti u smislu predstavljanja veze s AD-om ili mrežnom stranicom www.astra-divina.com, niti podupiranja takvih Internet sjedišta od strane AD-e ili mrežne stranice www.astra-divina.com. AD i mrežna stranica www.astra-divina.com mogu sadržavati veze prema drugim Internet sjedištima, ali ne odgovaraju za usluge ili proizvode do kojih se došlo pomoću mrežne stranice www.astra-divina.com na taj način.

Za više informacija o obradi osobnih podatka molimo provjerite naša Pravila privatnosti.