Pravila privatnosti

Na ovoj mrežnoj stranici voditelj obrade je obrt Astra Divina, vl. Marta Blažević, Gerovo, Čabar, OIB: 36381574183.

Prikupljamo osobne podatke koje nam sami date, kada nas nazovete ili na drugi način kontaktirate, kada koristite naše usluge te kada se prijavite za naše novosti. Također, prikupljamo određene osobne podatke kada posjetite našu mrežnu stranicu.

Svrha obrade podataka

Obrađujemo vaše osobne podatke u sljedeće svrhe:

  • za (tehničko) održavanje, analitiku i poboljšanje naše mrežne stranice,
  • kada komuniciramo s vama telefonom, poštom, e-poštom o našim uslugama,
  • kako bismo upravljali našom bazom klijenata,
  • za slanje naših novosti,
  • za uobičajenu poslovnu suradnju (kao što je pružanje usluga, održavanje edukacija i događanja, slanje računa ili pozivanje na sastanak radi eventualne buduće suradnje).

Ne prosljeđujemo podatke trećim osobama na bilo koji način, osim ako imamo pravnu obavezu proslijediti podatke (npr. Porezna uprava koja ima pravo izvršiti nadzor nad našim knjigovodstvenim ispravama) ili ako imamo s našim suradnicima sklopljen ugovor o obradi radi održavanja naših informatičkih sustava i mrežne stranice (npr. Mailchimp za slanje naših novosti).

Ako obrađujemo vaše osobne podatke, u tom slučaju imate pravo na pristup, ispravak i brisanje vaših osobnih podataka. Također, imate pravo prigovoriti obradi i pravo na prenosivost podataka.

Niže je navedena duža verzija naših Pravila privatnosti u kojoj pružamo detaljnija objašnjenja koje podatke prikupljamo, na koji način, u koje svrhe i temeljem koje osnove. Ako imate pitanja slobodno nam se obratite na astra.divina@yahoo.com.

Održavanje i poboljšavanje mrežne stranice

Temeljem legitimnog interesa, koristimo informacije o vašem posjetu našoj mrežnoj stranici kako bismo vam prikazali našu stranicu te analizirali koje stranice najčešće posjećujete. Navedene informacije nam omogućuju da analiziramo i poboljšamo našu stranicu bez narušavanja privatnosti. Kako bismo analizirali i poboljšali korištenje naše stranice postavljen je Google Analaytics.

Komunikacija

Ako nam date vaše kontakt podatke (npr. kada nam se obratite putem e-pošte ili telefona) koristit ćemo ih samo da vas kontaktiramo, izradimo ponudu za suradnju ili obavijestimo o novostima vezano uz naše usluge.

U slučaju da ne želite primati našu e-poštu, možete kliknuti poveznicu za odjavu na dnu e-pošte.

Redovno poslovanje

Obrađujemo zbog određenih pravnih obaveza kontaktne podatke, podatke o plaćanju i komunikaciji (bivših) klijenata u svrhu redovnog poslovanja. Podatke čuvamo u skladu sa relevantnim zakonima (npr. Zakon o računovodstvu 11 godina).

Obrađujemo temeljem legitimnog interesa kontaktne podatke (naziv društva, ime osobe za kontakt, e-mail adresa, adresa društva, OIB društva) naših (potencijalnih) klijenata kako bismo pratili i analizirali prodaju naših proizvoda i usluga u maksimalnom periodu od 11 godina.

U slučaju snimanja webinara/edukacije, snimanje se uključuje nakon pristanka svih polaznika edukacije te se videomaterijali pohranjuju na OneDrive folderu gdje se nalaze i ostali materijali s određene edukacije. 

Zakonitost obrade

Osobni podaci ​​mogu se obrađivati samo ako postoji pravna osnova za to. U skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) obrađujemo osobne podatke temeljem sljedećih pravnih temelja:

  1. Privola: Ako niste naš klijent možete dati privolu za primanje naših e-novosti.
  2. Ugovori/predugovorne radnje: kada, kao naš klijent, kupujete naše usluge od nas, ili želite to učiniti, a mi nužno moramo obraditi vaše osobne podatke kako bismo vam pružili naše usluge, izvršili narudžbu ili sastavili ponudu.
  3. Pravna obveza: ako zaprimimo legitiman zahtjev za davanje podataka od nadležnog tijela. Također smo zakonski dužni čuvati osobne podatke u našoj financijskoj evidenciji u određenom vremenskom razdoblju, u skladu s poreznim i knjigovodstvenim zakonodavstvom.
  4. Legitiman interes: ako ste ranije bili klijent ili smo vam poslali ponudu, zadržat ćemo vaše kontaktne podatke 11 godina nakon posljednjeg kontakta, kako bismo vas mogli kontaktirati u budućnosti za eventualne nove projekte/ponude. U svakom slučaju imate pravo prigovoriti obradi na temelju legitimnog interesa kada se podaci koriste u marketinške svrhe.

 

Primatelji osobnih podataka

Ne dajemo osobne podatke trećim osobama, osim ako smo na to zakonski obvezani. Za slanje naših e-novosti/newslettera koristimo usluge Mailchimp.

Razdoblje pohrane podataka

Ne pohranjujemo osobne podatke dulje nego što je potrebno u svrhu za koju smo ih dobili. Ta procjena temelji se na vrsti osobnih podataka ili usluzi za koju smo prikupili podatke i na period u kojem vi, kao ispitanik, razumno možete očekivati da se čuvaju vaši podaci (npr. poslovna suradnja – maksimalan period čuvanja 11 godina od prestanka suradnje, slanje e-novosti do trenutka povlačenja privole).

Sigurnost podataka

Omogućili smo enkripciju prometa na našoj mrežnoj stranici. To čini promet podataka između vas i našeg poslužitelja nečitljivim, tako da im treće osobe ne mogu pristupiti. Pobrinuli smo se i da osiguramo vaše podatke na odgovarajući način u svim našim sustavima. To činimo svim tehničkim mjerama (npr. antivirus, složene lozinke), uključujući fizičku sigurnost pristupa našem uredu, ali i organizacijskim mjerama. 

Vaša prava

Sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) imate pravo, na vaš zahtjev, pregledati svoje osobne podatke i, ako je potrebno, izmijeniti ih ili ih izbrisati. Pored prava pristupa, ispravljanja i brisanja, možete zatražiti od nas da ograničimo obradu osobnih podataka i možete prigovoriti obradi ako se ne slažete s njom. Također, u nekim slučajevima moguće je ostvariti pravo na prijenos osobnih podataka.

U svakom slučaju imate se pravo usprotiviti obradi u marketinške svrhe koja se temelji na legitimnom interesu.

Ako imate kakvu pritužbu možete se obratiti i nadležnom nadzornom tijelu, u Republici Hrvatskoj Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Za sva pitanja i zahtjeve stojimo na raspolaganju te nam se možete obratiti na adresu e-pošte astra.divina@yahoo.com

Izmjene Pravila privatnosti

U slučaju promjena Pravila privatnosti objavit ćemo promjenu na našoj mrežnoj stranici.