Mala škola prirode

Njegujemo dječju radoznalost

Ako pažljivo njegujemo sjeme, s vremenom će izrasti u golemo i snažno stablo prepuno mudrosti. Na taj način Astra Divina njeguje dječju radoznalost.

Godišnja doba

Svako godišnje doba nosi neku svoju posebnost. Svaki zakutak šume nosi neku tajnu koja samo čeka da bude otkrivena. Iskra u dječjem oku i iskreni osmijeh kojim budemo nagrađeni pri svakom novom otkriću je pokretačka snaga novih ideja Male škole prirode.

Vučji trag

Naići ćemo na staze divljači poput jelena ili košute kojima je šuma prošarana. Na nekim mjestima će nas pozdraviti stoljetna stabla lipe, bukve i javora. U njihovom podnožju ostaci hrane malih šumskih životinja poput puha ili vjeverice. Ponekad će šuma utihnuti i zagrnuti se snježnim pokrivačem. Tada do izražaja dolaze tragovi divljih životinja. Možda ćete baš vi biti sretnici koji će ugledati risji ili vučji trag.

Bogato iskustvo

Treba li se bojati? Naravno da ne. Sve su to divlje životinje koje najčešće biraju mir i samoću radije nego društvo nas ljudi. Mala škola prirode posvećena je obrazovnim ustanovama za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Imamo iskustva i u osmišljavanju edukativnih programa za djecu s teškoćama u razvoju.

Što sve donosi Mala škola prirode?

Radionice za male istraživače

Namijenjene su dječjim vrtićima. Djeca će kroz igru stjecati znanja o prirodnoj i kulturnoj baštini.

Edukacija za školarce

Namijenjena je učenicima od prvog do osmog razreda osnovnih škola. Edukacija je prilagođena uzrastu i tematski povezana s kurikulumom.

Dobro je znati!

Čudljiva priroda

Pripremite se za boravak u prirodi na način da obujete čvrstu obuću za hodanje po šumskom putu, slojevito se odjenete jer je vrijeme u gorju promjenjivo te da sa sobom ponesete dovoljno vode.

Odgoda programa

U slučaju lošeg vremena, program se odgađa za prvi slobodan termin s povoljnim vremenskim prilikama. Preporučujemo najaviti se za željeni termin najkasnije 2 dana prije dolaska.

Veličina skupine

Optimalna veličina skupine je između 15 i 20 polaznika za pojedinu radionicu. U slučaju većih skupina, obilazak prirode se prolazi zajednički. Pri samom izvođenju radionice, zbog kvalitete se skupina podijeli. Dok jedna sudjeluje na radionici druga sudjeluje u slobodnoj igri. Nakon toga se skupine zamijene.