Otkrij Hrib

Prepustite se autentičnim mirisima

Pobjegnite od gradske svakodnevice, prepustite se autentičnim mirisima i okusima Gorskog kotara s pogledom na Risnjak i priključite se radionici Otkrij Hrib!

Otkrij Hrib

Otkrij Hrib - upoznavanje s poviješću

Otkrij Hrib je program koji stapa boravak u prirodi s degustacijom autentičnih okusa i mirisa sela Hrib. Sa startne pozicije kod župe svetog Leonarda uživamo u pogledu na 360°. Planine Risnjak, Snježnik i Guslica, dolina rijeke Kupe i Borovška gora u Sloveniji mame ljepotom. Uvodnu riječ preuzima selo Hrib sa svojom složenom poviješću. Kod OPG-a Cunar se opuštamo uz druženje s domaćim životinjama: kokošima, kravama, svinjama, patkama i kozama. Prve domaće delicije današnjeg izleta degustiramo upravo od koza.

Domaći goranski ručak

U pratnji vlasnice obrta Astra Divina ćemo prošetati do obližnjeg zaseoka. Tijekom predaha, isprobat ćemo prirodne proizvode od ljekovitog i samoniklog jestivog bilja. Neke od njih ćemo i sami naučiti pripremati. Za kraj nas čeka domaći goranski ručak na izletištu OPG Stipko. Pritom povrće berete sami po Vašem izboru i to izravno iz vrta. Možete odabrati riblji (pastrva), mesni ili vegetarijanski menu.

Otkrij Hrib 2

Kako biste istinski doživjeli čari sela Hrib, veličina skupine kreće se od 5 do maksimalno 20 sudionika.

Program započinje u 10 sati, a vrijeme završetka je u 14 sati. Sasvim dovoljno sati uživanja u blagodatima prirode.

Pošaljite upit o cijeni za cjelokupni aranžman. Posebna cijena za odrasle, a posebna za djecu.

Dobro se pripremite za boravak u prirodi

Pripremite se za boravak u prirodi na način da obujete čvrstu obuću za hodanje po šumskom putu, slojevito se odjenete jer je vrijeme u gorju promjenjivo te da sa sobom ponesete dovoljno vode.

Prijavite se

Dostupne radionice za ljubitelje prirode: