Astra Divina Blog

Wild & Free

Edukativni i doživljajni program Wild & Free oslobodit će vašu čežnju za divljinom. Oprezno s doziranjem jer mogli biste poželjeti još!

Kada smo razmišljali o idealnom mjestu na kojem izgraditi naš novi dom, zamišljali smo kuću na osami okruženu šumom. Upravo je ta šumska prostranost prošarana vodotocima, a ne brzim cestama, ono što je osvojilo naša srca. Divljina za nas predstavlja mjesto u kojem se izravno povezujemo s prirodom. U njoj istražujemo biljni i životinjski svijet, pokušavamo ga razumjeti, približiti mu se. Osluškujemo glasanja ptica koja ponekad samo prelijeću ove krajeve, umivamo se vodom s mnogobrojnih izvora na koja nailazimo. Korak po korak, osjećamo se sve slobodniji. Sputanosti nestaju. Totalno wild & free!

BOGATA BIORAZNOLIKOST

Nedavno smo obilježili Međunarodni dan biološke raznolikosti. Područje u kojem živimo, osim što graniči s Nacionalnim parkom Risnjak, spada pod ekološku mrežu Natura 2000. To ga svrstava među biološki najvrijednijim područjima ne samo Hrvatske, već i Europe. Jedinstven mozaik staništa te prisutnost svih triju velikih zvijeri su tome pridonijeli. Smatramo se sretnicima što smo medvjeda, vuka i risa te mnoge druge divlje životinje vidjeli uživo. Upravo zbog toga smo uspjeli skupiti toliko foto i video materijala koje s veseljem dijelimo s vama.

WILD ISKUSTVO

Pred nekoliko godina, doživjeli smo izuzetno iskustvo – družili smo se s čoporom vukova. Dok smo mi bili zauzeti našim mislima i poslom, dio čopora s mladima od svega nekoliko mjeseci, bezbrižno su prolazili pored nas. Kada smo se međusobno pogledali, bilo je to kao da se susrećemo svaki dan, jedna prirodnost koju je teško riječima opisati. Nakon nekoliko trenutaka, u daljini se pojavio alfa mužjak, vođa čopora. Scena koja je uslijedila još mi dan danas izaziva suze radosnice. Kao u nekoj čudesnoj kazališnoj predstavi, vukovi su počeli veselo trčati jedan prema drugome. Kada su se susreli, mogli ste osjetiti tu privrženost i ljubav koja se osjeti u bliskim obiteljima. Dan je brzo prešao u noć, a vukovi su se povukli u svoju divljinu, prostranu šumu. No, dan danas, prolazeći onuda, ogledavam se oko sebe u nadi da ću ih ponovno sresti.

Ako i vi želite doživjeti dašak divljine te čuti mnogobrojne anegdote susreta s divljim životinjama, prijavite se na edukativni program Wild & Free.  Dostupni datumi tijekom lipnja su 4., 13. i 25. Više o našim drugim programima koje možete očekivati tijekom lipnja, pročitajte ovdje.

Podijeli:

Share on facebook
Facebook