Astra Divina Blog

Selo Hrib u Agroklubu

Ljubav prema životu u prirodi dovelo je selo Hrib na stranice Agrokluba

Selo Hrib našlo je svoje mjesto u današnjem Agroklubu. Pred nekoliko godina, tri mlade obitelji našle su se na istom mjestu – u selu Hrib. Tada nismo ni sanjali da će nas zajedništvo, suradnja i ljubav prema onome što radimo dovesti tu gdje smo danas. Naš zajednički doživljajni program Otkrij Hrib polučio je veliki interes javnosti te su mnogi mediji već pisali o tome.

Srcem za Hrib

Ovaj kraj je zadnjih godina zadesilo mnogo prirodnih, ali i čovjekom uzrokovanih katastrofa od ledoloma i vjetroloma do pandemije koronavirusom i ovogodišnje epidemije mišje groznice.  Srce vuče u prirodu, a nedaće zaustavljaju. No, našli smo načina da sve to prevaziđemo. Suradnjom.

 

Kad se male ruke slože

Za vrijeme pandemije bili smo složniji nego ikad. Poslovi nas više nisu vukli u druge krajeve pa je bilo više vremena za radove koji su bili već godinama na čekanju. Radne akcije nikad nisu zvučale kao muka, već kao prilika da se vidimo i podružimo, a usput i pomognemo. Pritom se i dobro nasmijemo. Kad vas humor prati i u teškim trenucima, onda znate da takvi odnosi postaju neraskidivi.

Svatko od nas ima nešto svoje i to što nudi je posebno. S vremenom se dogodilo da smo spontano počeli jedni druge preporučivati svojim posjetiteljima i prijateljima. Ljudi su bili jako zadovoljni kad god bi došli. Već četvrtu godinu djeca koja dolaze na nogometni kamp u Gerovo, posjećuju i Hrib ili polaze jednu od edukativnih radionica u kojoj uče o bogatoj prirodnoj baštini ovog kraja.  Na kraju smo cijelu priču zaokružili u posebnu ponudu pod nazivom „Otkrij Hrib“.

Hrib nudi i razna događanja pa se tako sutra na izletištu OPG Stipko odvija Dan fotografije na kojem će se okupiti mnogi poznati fotografi. Za što god da se odlučili, pripremite se s Hriba otići punog srca.

Zahvaljujemo Blanki Kufner koja nas prati od samog početka. Ona je zaslužna što se naše malo selo Hrib našlo u Agroklubu.

Podijeli:

Share on facebook
Facebook