Astra Divina Blog

Proljetni praznici u prirodi zabava za cijelu obitelj

Proljetni praznici u prirodi
Uz istraživačke edukativne radionice poput obiteljskih radionica koje nudimo, proljetni praznici u prirodi postaju zabava za cijelu obitelj. Učenje kroz igru je ono što nam svima treba!

Jedva ste dočekali mali predah od online nastave ili teških školskih torbi. Ispred vas se nazire 10 dana za odmor. Prilika za reset. No, gdje i kako ih provesti? Htjeli biste se opustiti i provesti predivan dan sa svojom djecom. No, želite i sadržaj uz to. Mi imamo rješenje – proljetni praznici u prirodi!

Učenje kroz igru

Obiteljske radionice u prirodi su savršen spoj igre i učenja na neopterećen način. Kako? Upravo učenje kroz igru provjeren je način na koji djeca lakše pamte ono što im se želi prenijeti. Izravnim poticanjem svih pet osjetila koje im pruža boravak u prirodi stječu vrijedno iskustvo.

proljetni praznici u prirodi 02

 

Posljednjih dana, obogatili smo naše edukativne programe dodatnom opremom za istraživanje kojom djecu potičemo da sami proučavaju ono što ih okružuje. Posebno dizajnirane posudice služe djeci za sakupljanje uzoraka ili jedinki za proučavanje. Npr., kukca kojeg su pronašli na travnjaku mogu pobliže promotriti bez straha da će ga ozlijediti ili da će pobjeći.

Jeste li znali da područje na kojem se odvijaju naše obiteljske radionice spada u ekološku mrežu Natura 2000? Na ovom području obitavaju mnoge vrste ptica koje su rijetke ili ugrožene. Osim što učimo kako ih prepoznati prema glasanju ili načinu leta, pomoću dalekozora ih bolje vidimo. To nam pomaže da ih naučimo razlikovati, a time i štititi.

Proljetni praznici u prirodi su super doživljaj

Kada s našim posjetiteljima naiđemo na znakove prisutnosti neke divlje životinje, sreći nema kraja. Pronašli smo dokaz da nismo sami! Psssst, možda je životinja još tu negdje blizu pa je možda uspijemo ugledati.

proljetni praznici u prirodi

Ono što je sigurno je da svakim korak učinjen u prirodi donosi nešto novo i zanimljivo, a doživljaj koji prati cijelu priču, smjestit će se u škrinjicu najvrijednijih sjećanja.

Datumi na raspolaganju tijekom proljetnih praznika? Svaki dan od 2. do 9. travnja 2021. godine. Čekaju vas proljetni praznici u prirodi.

Sve ostale informacije te obrazac za prijavu potražite na ovoj poveznici.

Podijeli:

Share on facebook
Facebook