Astra Divina Blog

Proljetni ekvinocij – obilježite s nama pojavu kad su noć i dan jednaki

proljetni ekvinocij
Naziv ekvinocij potječe od latinske riječi aequinoctium, što znači da je noć jednaka danu. Hrvatski naziv, ravnodnevnica, nosi isto značenje. Pozivamo vas da nam se pridružite u zajedničkom obilježavanju pojave proljetni ekvinocij.

Naziv ekvinocij potječe od latinske riječi aequinoctium, što znači da je noć jednaka danu. Hrvatski naziv, ravnodnevnica, nosi isto značenje. Proljetni ekvinocij već je dugo čin obilježavanja kad duljina dana je gotovo jednaka duljini noći.

U prošlosti se taj dan obilježavao isključivo 21. ožujka. Tu je odluku donio rimski car Konstantin I. davne 325. godine. Danas to više nije slučaj jer se proljetna ravnodnevnica određuje prema astronomskim parametrima pa iz godine u godinu varira između 19. ožujka. i 22. ožujka.

Proljetni ekvinocij označava prelazak iz mračne i hladne zime u svjetlo i razigrano proljeće. Nazire se svjetlo na kraju tunela. Vrijeme za odmor i introspekciju kojeg nam je zima podarila služilo je da bismo sada, odmorni i prepuni snage, procvjetali poput najljepše proljetnice.

proljetni ekvinocij

Na dan ekvinocija savjetuje se da se izdvoji neko vrijeme za pisanje onoga što želimo ostvariti u narednom razdoblju. Poželjna je i meditacija, odnosno bilo koja vježba usmjerene svjesnosti koja će nam pomoći da fokusiramo naše misli u pozitivan ishod.

Proljetni ekvinocij – zajednička proslava

Kako bismo vam pomogli da se uskladite s ovom prirodnom pojavom, pozivamo vas da nam se pridružite u zajedničkom obilježavanju pojave proljetni ekvinocij.

Kada? U nedjelju, 21.3.2021.

Gdje?  U sjedištu našeg obrta Astra Divina, Hrib, Gorski kotar

Trajanje programa: od 11.00 do 14.00

Što obuhvaća?

  • Meditativnu šetnju šumom
  • Tehnike opuštanja
  • Tehnike svjesnog kretanja
  • Povezivanje sa svojom intuicijom
  • Degustaciju domaćih delicija od proljetnog samoniklog bilja
  • Domaći čaj

Kome je namijenjeno? Odraslima

Cijena sudjelovanja: 111 kn po osobi

Radionica koja pomaže usklađivanju sa svojom intuicijom

Elemente s kojima ćemo se susresti na obilježavanju proljetnog ekvinocija, možete iskusiti u individualnoj intuitivnoj radionici Put do sebe.

Podijeli:

Share on facebook
Facebook