Astra Divina Blog

Zemlja se voli svaki dan

Zemlja se voli svaki dan
Iako smo prošlog mjeseca obilježili Dan planeta Zemlje, sve nam je jasnije da Zemlja zaslužuje našu svakodnevnu pažnju.

Nakon izuzetno vremenski prevrtljivog travnja, pejsaž preplavljuju beskonačne nijanse zelene boje, a u zraku se osjeća miris cvjetnog nektara uz zujanje vrijednih pčelica i drugih kukaca. Živeći u skladu s prirodom svjesniji smo promjena koje se događaju oko nas. Zato je važno da se Zemlja voli svaki dan!

Dani koji su nam važni

Svibanj i lipanj su naši omiljeni mjeseci. Ne samo da je najugodnije boraviti u prirodi, već imamo puno razloga za slavlje. Izdvojit ćemo nekoliko dana koje ćemo obilježiti kroz naše edukativne programe.

  • 11.5. obilježit ćemo Majčin dan obiteljskom radionicom na temu ljubavi. Ova radionica će vas ponukati da se još više zaljubite u prirodu. Istražit ćemo organizme koji nas od pamtivijeka povezuju i bez kojih svijet kakvog poznamo ne bi bilo.
  • 19.5. botaničkom radionicom Mudrosti biljaka obilježit ćemo Dan zaštite pčela. Upoznat ćemo medonosne biljke koje su hrana za naše pčelice i lijek za naše tijelo. Osobito ćemo se posvetiti pčelama samicama koje ne ovise o nama, ali mi itekako ovisimo o njima.
  • 26.5. posvećen je cjelodnevnoj pustolovini u sklopu programa Wild & Free kojim obilježavamo Dan ekološke mreže Natura 2000, Dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj. Gotovo cijeli Gorski kotar spada u spomenutu ekološku mrežu što dovoljno govori o važnosti ovog jedinstvenog područja kojeg ćemo obići.
  • 1.6. ćemo ekološkom obiteljskom radionicom obilježiti Dan zaštite okoliša. Na maštovite načine ćemo naučiti kako smanjiti ekološki otisak.
  • 9.6. posvećen je Danu zaštite planinske prirode. Otkrijte zanimljivu priču o rijetkom i zaštićenom bilju na radionici Mudrosti biljaka.
  • 15.6. obilaskom tipičnog staništa risa kojeg nudi program Wild & Free obilježit ćemo Međunarodni dan risa.

Pogledajte i ostale edukativne programe koje nudimo ovdje.

Zemlja se voli svaki dan

Naša misija je približiti vam tajne prirode kako biste i sami uvidjeli da koračate po čudesnom planetu. U vrijeme klimatskih promjena još više cijenimo prirodno bogatstvo koje nas okružuje. Veseli nas dijeliti naše znanje i ljubav s vama.

Vidimo se na Hribu!

Podijeli:

Share on facebook
Facebook