Astra Divina Blog

Zdrav duh u zdravom tijelu

Mentalno zdravlje nikad nije bilo toliko važno kao sada

Zdrav duh u zdravom tijelu – poznata je izreka kojom se potvrđuje neraskidiva veza između duha i tijela. Uz hladnije vrijeme, učestalije su prehlade, gripe i druge bolesti. Zato nam priroda nudi voće i šumske plodove koji su bogati vitaminom C kojim jačamo naš imunitet. No, što je s našim duhom? Brinete li se jednako učinkovito za svoje mentalno zdravlje?

Značajan porast depresije i tjeskobe

Osjećate se rastreseno, nedostaje vam koncentracije, misli vrludaju, postali ste zaboravljivi? Budimo realni, već gotovo dvije godine živimo izloženi strahu za svoju egzistenciju i zdravlje. Ograničeno nam je kretanje. Pomisao na godišnji odmor povlači za sobom kalkuliranje i pokušaj procjene kako će se mijenjati ta ista ograničenja ubuduće. Daleko od osjećaja ugode što se konačno bliži zasluženi odmor. Uz to, prisutna je konstantna neizvjesnost koja se prelijeva u sve aspekte života. Nedavno znanstveno istraživanje pokazalo je znatan porast broja slučajeva depresije i tjeskobe. Gledajući trenutnu globalnu situaciju, zbog pandemije su slučajevi depresije porasli za 53 milijuna što je 28% više nego prije pandemije, a slučajevi tjeskobe za 76 milijuna što čini porast od 26%. Uzimajući sve to u obzir, ima li nešto što možemo učiniti za sebe? Može li se ublažiti osjećaj nemira? Itekako!

U zdravom tijelu zdrav duh

Konci su u našim rukama. Imamo više moći nego što se to naizgled čini. Najveća je moć u tome što možemo odabrati kako ćemo reagirati na životne okolnosti. Lakše je reći nego učiniti? Apsolutno! Zato postoje razne tehnike koje vam mogu u tome pomoći. Mi vam preporučamo sudjelovanje na individualnoj radionici Put do sebe. Kako znamo da su mnogi kod kuće zbog samoizolacije, nudimo vam mogućnost online sudjelovanja koje traje oko sat i pol. Do kraja studenog nudimo 20% popusta na sve nove prijave. Prepustite se i učinite nešto dobro za sebe.

Podijeli:

Share on facebook
Facebook