Astra Divina Blog

Ljubav je u zraku

Bliži nam se Dan zaljubljenih, osjeti se ljubav u zraku. Mudra učiteljica priroda i ovaj put nas je inspirirala i potaknula na kreiranje posebne obiteljske radionice posvećene ljubavi.

Nismo se već dugo oglasili, no to ne znači da mirujemo. Posljednjih tjedana zamijenili smo šumsko okruženje edukativnim aktivnostima po gradovima i mjestima diljem Primorsko-goranske županije. Sada kada smo ponovno u našoj kreativnoj postaji, shvatili smo da se u nekoliko dana sve izmijenilo. Tiha jutra zamijenio je razigrani cvrkut ptica. Ljubav je u zraku! Zar već? Oh, da, stiglo je vrijeme kad šuma nagoviješta da se i ona zaljubila.

Ljubav je u zraku

To nas je potaklo na osmišljavanje posebne obiteljske radionice posvećene ljubavi. Zar to nije najljepši osjećaj na svijetu? Jeste li se ikad zapitali kako se vole divlje životinje? Kako iskazuju svoju naklonost? Imaju li možda posebno mjesto na kojem se susreću? Mogu li se i biljke zaljubiti? To mora da izgleda šašavo! Odgovore na sva ta (i mnoga druga) pitanja prokomentirat ćemo ovog vikenda u našem sjedištu na Hribu. Prijave na radionicu potražite ovdje

Veselje najmlađih

Tijekom prosinca smo edukativnu radionicu za predškolski uzrast predstavili polaznicima Dječjeg vrtića „Bubamara“ Čabar. Posjetili smo sve područne odjele na pet lokacija: Čabar, Gerovo, Plešce, Prezid i Tršće. Pogledajte kako nam je bilo!

Radionica “Zimski san” u DV Bubamara

Noć muzeja

Ovogodišnju Noć muzeja proveli smo u Stalnom postavu Prirodoslovnog muzeja Rijeka u Kaštelu Zrinskih. Djeci predškolskog i nižeg osnovnoškolskog uzrasta pripremili smo edukativnu radionicu „Zmijuganje po muzeju“ inspiriranu izložbom zmija našeg kraja koja je izložena u muzeju.

Zmijuganje po muzeju

Sudjelovanje na projektu STEM(AJMO!)

Ponosni smo što smo dio projekta čiji je cilj popularizacija STEM-a među djecom, mladima i građanima diljem Hrvatske pod vodstvom Centra tehničke kulture Rijeka. U suradnji sa stručnjacima s područja prirodoslovlja, Ninom Trinajstić i Petrom Čučekom, održali smo dvodnevnu radionicu za projektne partnere na kojoj smo predstavili primjere dobre prakse i osmišljavali nove, multidisciplinarne edukativne aktivnosti.

Podijeli:

Share on facebook
Facebook