Astra Divina Blog

Ljeto na Hribu

Tko dosad nije upoznao ovo malo selo u srcu Gorskog kotara, sada ima priliku. Ljeto na Hribu nudi pravu dozu osvježenja i bogatog sadržaja za svačiji ukus.

Proljetno doba otvorilo je vrata za raznolike sadržaje u sklopu Male škole prirode. Ovom prilikom želim izraziti veliko hvala Osnovnoj školi „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija s područnim školama Veprinac i Ičići što su pokazali iznimno strpljenje i razumijevanje za moje osjetljivo zdravstveno stanje tijekom posljednjih tjedana. Osobito sam zahvalna na prilici da predstavim svoj novi dom u Gorskom kotaru učenicima i učiteljima opatijske škole koju sam i sama pohađala, a koja me potakla da postanem biologinja. Mala zanimljivost je da smo davne 1997. upravo učenici iz Opatije i Gerova bili jedini predstavnici PGŽ na državnom natjecanju iz biologije. Već tada je za mene započela veza s ovim predivnim krajem.

Ljeto na Hribu
Mala škola prirode

Ljeto prepuno sadržaja na Hribu

U nastavku potražite mali kalendar događaja koji će obilježiti Ljeto na Hribu. Svakako nam se javite ako želite rezervirati neki drugi termin ili trebate pomoć u osmišljavanju sadržaja po vašoj mjeri. Uz novu aplikaciju Grada Čabra saznajte što se još događa u našoj okolici.

Prirodna baština na dlanu

Za one koje zanima bogato biljno carstvo koje nas okružuje, radionice Mudrosti biljaka održat će se 5.6., 25.6., 9.7., 14.8. i 27.8. na Hribu, a 31.7. ćemo gostovati na Danu ljekovitog bilja u Ravnoj Gori i organizaciji udruge „Plodovi gorja Gorskog kotara“.

Obiteljskom radionicom obilježit ćemo dva važna datuma vezana uz prirodnu baštinu Gorskog kotara: Međunarodni dan risa, 11.6. i Svjetski dan zmija, 16.7. Ostali datumi posvećeni obitelji su 26.6., 13.8. te 28.8. Obitelji sportskog duha pozivamo na sportsko druženje u Gerovu „Bijeli miš“ koje će se održati 23.7. u organizaciji Udruge Eternus.

Priroda u tebi
Priroda u tebi

Doživljajni program Wild & Free održat će se 3.7., 15.7. i 15.8. Ples srca će se održavati svakog petka tijekom srpnja i kolovoza. Intuitivna radionica Put do sebe se održava prema Vašim upitima jer je namijenjena individualcima, odnosno malim skupinama.

Želimo vam ugodno ljeto. Hvala što nas pratite.

Podijeli:

Share on facebook
Facebook