Astra Divina Blog

Jesen pred vratima – vrijeme je za detoks

Početak jeseni obilježava ravnoteža između dana i noći. Kako bi dočekali jesen u skladu s prirodom, pročitajte nekoliko jednostavnih savjeta kojima ćete postići ravnotežu između tijela i uma.

Priznat ću vam da sam se baš razveselila kad sam shvatila da je jesen pred vratima! Ljeto je bilo toliko aktivno, a sada se vide rezultati tolikog truda. Jeste li uspjeli ostvariti neku od namjera koju ste postavili tijekom ljetnog solsticija? Jeste li se nagradili za dosad postignuto? Sada je prava prilika!

Prirodni ciklus

U prirodi, jesen označava veliku gozbu za mnoge životinje pa tako i za čovjeka. Plodovi koji su se kupali u ljetnim sunčevim zrakama, sada postaju zreli i čekaju da se rastope po nepcu. Toplo sunce na zalasku pretočilo se u boje bundeva, dragoljuba, šipka i gloga. Tamne sočne kupine nalaze se na svakom koraku. Šumski pod prekriven šuškavim lišćem raznih nijansi smeđe i žute boje krase bukvice, lješnjaci i kesteni. Kakva čarolija raznolikosti!

Priroda je uvijek pametno raspolagala energijom. U ciklusima. Ako u jednom godišnjem dobu daje sve od sebe, u drugome se odmara kako bi prikupila snagu za novi ciklus davanja. Možemo li nešto naučiti od nje? Kako pametno iskoristiti trenutak kada nam je jesen pred vratima?

Iskoristite trenutak jeseni pred vratima

Želimo li se uskladiti s ritmom prirode, vrijeme je da se umirimo i mi. No, kako to učiniti u vrijeme tehnologije kada iz računala ili mobitela neprestano pristižu obavijesti koje nam odvraćaju pažnju? Možda je vrijeme da te uređaje stavimo po strani. Za ovogodišnji jesenski ekvinocij, pozivam vas da napravite mali detoks od elektronskih naprava i interneta. Primite knjigu u ruke, prošećite prirodom, popijte čaj gledajući voljenu osobu u oči, poigrajte se sa svojom djecom, podragajte kućnog ljubimca. Doživite trenutak ovdje i sada cijelim bićem. Samo za vaše oči, a ne za publiku na društvenim mrežama. Duboko udahnite tišinu i promatrajte što se događa s vašim osjetilima. I ne zaboravite na najvažniju stvar – uživajte! 🙂

Ako želite naučiti još neke mindfulness vježbe u sigurnom zagrljaju prirode, prijavite se na individualni program Put do sebe.

Podijeli:

Share on facebook
Facebook