Astra Divina Blog

Advent – vrijeme čarobnih radionica

Advent
Došašće ili Advent je vrijeme koje svako dijete željno iščekuje. Da bismo razveselili što više naših malih prijatelja, gostovat ćemo na nekoliko manifestacija diljem Gorskog kotara.

Priznajte, jedva ste dočekali kraj godine i predblagdansko vrijeme. Unatoč kaosu koji vlada, Advent donosi mir. Kratki dani više ne predstavljaju problem jer sada mrak ustupa svoje mjesto treperavoj svjetlosti šarenih lampica koje krase svaki kutak doma i okućnice. Barem na trenutak, brige se čine manje. Dovoljno je pogledati ozarena dječja lica pri spomenu nadolazećih blagdana. Zato smo za naše male prijatelje pripremili čarobne edukativne radionice koje ćemo predstaviti na nekoliko manifestacija.

Delnička adventska bajka

U nedjelju, 12.12.2021., s početkom u 10 h, u suradnji s Prirodoslovnim muzejem Rijeka, gostujemo na manifestaciji Delnička adventska bajka s radionicom pod nazivom Tko se to u jazbini grije?. Možda ste već primijetili da se dosadašnji žamor u šumi naglo stišao. To je zato što su se mnoge životinje povukle u svoje zimske nastambe, a neki već spavaju zimski san. Saznajte kako se životinje Gorskog kotara prilagođavaju dolasku hladnijih dana. Pridružite nam se na ovoj zabavnoj i poučnoj radionici.

Advent u Čabru

U subotu, 18.12.2021., u 16 h gostujemo na manifestaciji Advent u Čabru s radionicom pod nazivom Čarobni štapić. Zavirit ćemo u čaroban svijet vila i vilenjaka, bajki i priča naših starih. Poigrat ćemo se s maštom i zamisliti da se sve želje mogu ostvariti. Želje ćemo pritom pretočiti u kreativni rad izrade čarobnih štapića koje će vaši mališani moći ponijeti kući.

Tragovi divljine

U nedjelju, 19.12.2021., u 10 h prošetat ćemo šumom u potrazi za tragovima životinja koje su aktivne u ovo doba godine. Nadamo se snježnom pokrivaču koji će nam pomoći u našoj potrazi. Interaktivna obiteljska radionica Tragovi divljine pretvorit će vas u stručnjake za prepoznavanje tragova divljih životinja!

Sve radionice su prilagođene uzrastu od 3 do 14 godina. Za sudjelovanje na manifestacijama nije potrebna prethodna najava, a za sudjelovanje na obiteljskoj radionici molimo ispunite prijavnicu.

Začinite svoju svakodnevicu čarolijom, provedite Advent s nama.

Podijeli:

Share on facebook
Facebook