Prvi susret s vukovima
21 listopada, 2019
Show all

Prvi korak – iz grada na selo

Otkako smo se preselili iz grada na selo, ljudi nas pitaju kako je došlo do toga obzirom da je još uvijek rijetkost da se mlada obitelj odluči na taj korak. Najčešće pretpostavljaju da imamo već neku rodbinu ovdje ili neku naslijeđenu starinu stoga ih začudi kad im kažemo da smo se doselili bez neke prethodne računice, već jednostavno iz ljubavi prema prirodi, tišini, divljini… U suštini, iz ljubavi prema sebi.

Kad razmislim otkud seže ta ideja o životu na selu, misli me vraćaju na naše djetinjstvo. Naime, i muž i ja smo odrasli u obiteljima koji su svoje godišnje odmore provodili na seoskim imanjima, a taj doživljaj slobode i mira iz tog doba je nešto što nas je uvijek usmjeravalo tijekom našeg zajedničkog života. No, prava prekretnica se dogodila kad je naše dijete trebalo krenuti u školu, a mi smo trebali odlučiti u koju ćemo je školu upisati, onu u gradu ili na selu. Kako smo ju prijavili u obje škole imala je priliku barem malo upoznati jednu i drugu sredinu, a njeno oduševljenje školom na selu je bilo toliko veliko da smo to shvatili kao poticaj i ohrabrenje za konačno preseljenje.

Nije bilo lako napustiti siguran stalan posao i krenuti u nepoznato, ali sam u oduševljenju svoje kćeri prepoznala onaj osjećaj iz djetinjstva koji mi i danas izmami osmijeh na lice. Zato mogu reći da sam mirna s odlukom o dolasku na selo jer u njoj vidim sebe kad sam bila mala, bezbrižna i sretna, a zajedno s njom i ja se vraćam sebi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

hr