MOJA AVANTURA

Kako me život doveo do Avagore


Nakon neočekivanog događaja koji me izbacio iz moje sigurne zone, pojavila se namjera da svoje snove ostvarim odmah bez odgađanja za neku naizgled sigurniju budućnost. Ta me odluka dovela do malog sela Šafari u srcu Gorskog kotara kojeg je moja, tada malena kći, nazvala Avagora.

Ljubav na prvi pogled je preblagi opis za ono što sam osjetila kad sam prvi put zakoračila na mjesto na kojem se danas nalazi moj dom.

Na 700 metara nadmorske visine pogled seže do stjenovitih planina u Sloveniji u čijem podnožju teče Kupa, jedna od najljepših rijeka ovog kraja. Njen izvor koji se nalazi u neposrednoj blizini Avagore, kao i veliki dio šume koji ju okružuje, pripada Nacionalnom parku Risnjak. 

Dopustite da vas Avagora očara ljepotom, prigrli divljinom i obnovi tišinom.
 

Tko se krije iza Astre Divine

Moje ime je Marta Blažević, rođena sam u Rijeci, a odrasla u Opatiji. Po struci sam biolog i ekolog s dugogodišnjim iskustvom rada na području obrazovanja. Pretpostavljam da se moja ljubav prema prirodi javila već sa nekoliko mjeseci života kada su me roditelji prvi put odveli u Alpe. Djetinjstvo sam provela između mora i planina nastojeći već tada osvijestiti što veći broj ljudi o važnosti očuvanja okoline u kojoj živimo kroz sudjelovanje na raznim skupovima, radionicama i manifestacijama. Nakon upisa na Prirodoslovni fakultet u Zagrebu, uključila sam se u rad studentske udruge "BIUS", osobito u sekciju za šišmiše. Povratak u Rijeku donio mi je razne poslovne prilike poput onih u Javnoj ustanovi "Park prirode Učka" i Prirodoslovnom muzeju Rijeka. Ta iskustva su me otvorila za nešto sasvim neočekivano za nas diplomirane inženjere iz biologije, a to je rad s djecom. Interakcija s njima te nastojanje da svo svoje znanje iskoristim za buđenje znatiželje kod djece za mene je značio izazov koji još uvijek traje i u kojem uživam u potpunosti. I sama znatiželjna po prirodi, uz stalan posao, započela sam istraživati nova područja poput izrade prirodne kozmetike i ljekovitih pripravaka te primjene raznih tehnika energetskog iscjeljivanja. Uz iskustvo, prikupila sam i brojne certifikate koje možete pogledati na stranici "Reference". Namjera koja me vodi od samog početka je izmamiti osmijeh na licima onih koje susretnem te svjedočiti koliko blagotvoran utjecaj možemo imati jedni na druge, ako si to dozvolimo.

Blog
hr